Onrust, voor het betere buitenleven

Hoe vuurwerk afsteken?

Hoe moet ik vuurwerk afsteken? Op deze pagina leggen wij uit hoe u zo veilig mogelijk vuurwerk kunt afsteken.

1. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing

2. Steek uw vuurwerk aan met een aansteeklont

3. Steek geen vuurwerk uit uw hand af

4. Neem voldoende afstand, zie gebruiksaanwijzing

5. Houd nooit uw gezicht boven het vuurwerk

6. Draag een veiligheidsbril en geen brandbare kleding

Bekijk ons aanbod vuurwerk via Vuurwerkplanet of ZENA Vuurwerk

Voorbereidingen vuurwerk afsteken

Gaat u knallend het nieuwe jaar in? Bereid u goed voor wanneer u vuurwerk gaat afsteken. Koop geen illegaal vuurwerk en bewaar vuurwerk niet in de buurt van kleine kinderen. Daarnaast is het van belang dat u uw vuurwerk op een droge en koele plaats bewaart. Bewaar uw vuurwerk dus niet in broek- of jaszakken. Bent u van plan grote vuurpijlen af te steken? Zorg dan dat u een PVC-buis bij de hand heeft. Heeft u een kleine vuurpijl? Dan kunt u uw vuurpijl in een fles (die half gevuld is met zand) zetten.

Na het afsteken

Is uw vuurwerk niet afgegaan? Steek uw vuurwerk nooit opnieuw aan en houd uw gezicht nooit boven het vuurwerk dat niet is afgegaan. Maak het vuurwerk dat niet is afgegaan onschadelijk door er een emmer water overheen te gooien. Hetzelfde geldt voor vuurwerkafval.

In welke periode mag ik vuurwerk afsteken?

Het is alleen toegestaan om vuurwerk af te steken op 31 december vanaf 18:00 uur tot 1 januari 02:00 uur. Ook het verkopen van vuurwerk is niet het hele jaar toegestaan. Er zijn drie dagen waarop het verkopen van vuurwerk is toegestaan. Dit zijn de drie dagen vlak voor de jaarwisseling, namelijk: 29, 30 en 31 december. Valt één van deze dagen op een zondag? Dan is het ook toegestaan op 28 december vuurwerk te verkopen.

Lesli Vuurwerk Demo


Meer weten over vuurwerk afsteken

Handelsonderneming Onrust is actief in de regio Nieuw Buinen, Pekela, Stadskanaal en Musselkanaal. Bent u op zoek naar meer informatie over vuurwerk afsteken? Op deze website vindt u meer informatie over vuurwerk afsteken. Bestel uw vuurwerk direct via Vuurwerkplanet of ZENA Vuurwerk. U kunt uw vuurwerk vervolgens bij Onrust Handelsonderneming afhalen. Wij zijn gevestigd aan de Drenste poort 1b in Nieuw Buinen. Hier vindt u een uitgebreid aanbod vuurwerk. Wat is uw favoriete vuurwerk om af te steken?